Aardbeienmelk
Deze aardbeienmelk is het frissere zusje van de aardbeien milkshake. Ze is fris en romig, maar drinkt nog lekkerder weg (en heeft een stuk minder calorieën). Naar een recept van SmittenKitchen
Bereidingstijd 10 minuten min
Wachttijd 13 uur uur
- 400 gram rijpe aardbeien schoongemaakt en in stukjes
- 75 gram suiker
- sap van een halve citroen
- 600 ml melk
Bereid de aardbeien voor
Meng de aardbeien, suiker en het citroensap in een grote kom. Laat minstens een uur staan- hoe meer helderrood vocht er uit de aardbeien trekt hoe beter. Giet na dat uur (of langer) de melk bij de aardbeien en pureer met de staafmixer.
Laat de smaken intrekken en geniet
Zet de aardbeienmelk tot de volgende dag in de koelkast. (Meteen opdrinken kan ook, maar dan is hij niet zo lekker koud en proef je zure van citroen nog vrij duidelijk. De volgende dag is dat zure weg.) Schud de aardbeienmelk goed voor je hem in grote glazen schenkt, met ijsklontjes als je wilt.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.