Romige courgettesoep met pit
Deze courgettesoep is romig van de kokosmelk en krijgt pit van de Thaise currypasta. Snel, gezond, heerlijk. Gebaseerd op een recept van 101 Cookbooks.
Voor de soep
- neutrale olie om in te bakken
- 2 sjalotjes
- 1 eetlepel Thaise currypasta of meer naar smaak
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 3 courgettes
- Water
- 1 limoen
Ideeën voor vulling
- fijngesneden koriander, geroosterde kokosrasp, gare rijst of granen, fijngesneden restjes groente (en lees de tekst hierboven voor nog meer ideeën)
Snijd de courgette en sjalotjes
Snijd de courgettes in de lengte door de helft en snijd de helften in nonchalante halve maantjes. Je wilt geen dikke bonkjes, maar hoeft ook niet je best te doen op flinterdunne plakjes.
Pel de sjalotjes, halveer ze in de lengte en snijd ze in dunne halve maantjes.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.