Go Back
Donkergrijze pan met lichtoranje courgettesoep met schijfjes groene courgette. Erin ligt een houten pollepel.

Romige courgettesoep met pit

Deze courgettesoep is romig van de kokosmelk en krijgt pit van de Thaise currypasta. Snel, gezond, heerlijk. Gebaseerd op een recept van 101 Cookbooks.
Bereidingstijd 20 min
Porties 4 personen
Keuken Thais

Ingrediënten
  

Voor de soep

  • neutrale olie om in te bakken
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel Thaise currypasta of meer naar smaak
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 3 courgettes
  • Water
  • 1 limoen

Ideeën voor vulling

  • fijngesneden koriander, geroosterde kokosrasp, gare rijst of granen, fijngesneden restjes groente (en lees de tekst hierboven voor nog meer ideeën)

Aan de slag
 

Snijd de courgette en sjalotjes

  • Snijd de courgettes in de lengte door de helft en snijd de helften in nonchalante halve maantjes. Je wilt geen dikke bonkjes, maar hoeft ook niet je best te doen op flinterdunne plakjes.
  • Pel de sjalotjes, halveer ze in de lengte en snijd ze in dunne halve maantjes.

Bak de groente

  • Laat een diepe pan met dikke bodem warm worden. Giet er een scheutje olie in en fruit de sjalotjes met een flinke snuf zout tot ze zacht zijn.
  • Open het blik kokosmelk zonder te schudden. Zit er een laag dikke kokosroom bovenop? Mooi! Schep er een dot van in de pan bij de sjalotjes. (Geen kokosroom? Giet dan nog een scheutje olie in de pan.) Doe de currypasta erbij en bak tot het heerlijk ruikt.
    Roer er de courgette en nog wat zout doorheen en bak tot de courgette zacht is- een minuut of vijf.

Maak de soep af

  • Giet, als de courgette zacht is, de rest van het blik kokosmelk in de pan, plus zoveel water dat de courgette onder staat. Breng aan het pruttelen en draai het vuur uit.
    Pers een halve limoen uit boven de pan. Meng goed en proef. Voeg meer limoensap en zout toe naar smaak. Het doel is een opwekkend soepje met flinke limoensmaak.
  • Schep de rijst of granen, als je die gebruikt, in soepkommen. Schep de soep erover en garneer met versieringen naar keuze.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.