Ga terug
Houten plank met daarop een glazen schaal met een berg goudbruine kipkluifjes

Onweerstaanbare kipkluifjes

Recept voor kipkluifjes die altijd als eerste zullen verdwijnen op een feestje, wat er verder ook op tafel staat. Gebaseerd op een recept van Simply Recipes.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 40 min
Rusttijd 1 uur
Porties 20 hapjes (ongeveer)
Keuken Amerikaans

Ingrediƫnten
  

  • 8 tenen knoflook
  • 1 eetlepel honing plus nog 1 als je van zoet houdt
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1,5 eetlepel zoute sojasaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olie
  • 1 kilo kipkluifjes

Aan de slag
 

Marineer de kip

  • Pers de knoflook en meng hem met 1 eetlepel honing (of 2 als je van zoet houdt), mosterd, sojasaus, citroensap en olie. Giet de marinade over de kipkluifjes en hussel goed. Marineer de kip minstens een uur en maximaal 24 uur.

Bak de kip

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de kipkluifjes op kamertemperatuur komen als ze in de koelkast hebben gestaan om te marineren. (Als ik maar een uur marineer, laat ik ze op het aanrecht staan.)
    Bak de kluifjes ongeveer 40 minuten, tot ze gaar en bruin zijn. Draai ze elk kwartier zodat ze aan alle kanten bruin kunnen worden. Eet warm of op kamertemperatuur.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.