Go Back
Glazen pot met deksel open. Erin zit kimchi met snippers kool en plakjes wortel

Kimchi voor beginners

Een makkelijk recept om zelf heerlijk frisse, pittige kimchi te maken van Chinese kool. Gebaseerd op de "kimchi voor noodgevallen" van Maangchi.
Voorbereidingstijd 15 min
Fermentatietijd 3 d
Porties 1 kilo
Keuken Koreaans

Ingrediënten
  

  • 1 Chinese kool- ongeveer een kilo
  • 225 ml water
  • 4 eetlepels zout
  • 6 eetlepels Koreaans chilipoeder gochugaru- of lees hierboven een tip voor vervanging
  • 1 eetlepel suiker
  • 60 ml Aziatische vissaus
  • 1/2 bol knoflook geperst
  • 3-4 lente uien in dikke stukjes
  • 1 kleine wortel geraspt of in dunne plakjes

Aan de slag
 

Bereid de kool en kimchipasta voor

  • Snijd de kool in vieren en dan in dunne reepjes, min het kleine, dikke “hart”.
    Los het zout op in het water en meng het met de kool. Zet de kool aan de kant terwijl je alle overige ingrediënten mengt tot een grove pasta.

Meng de kimchi en zet hem weg

  • Giet de kool af, spoel hem goed af en laat uitlekken.
    Meng de kool met de kimchipasta en doe hem in een weckpot of andere glazen pot met stevig sluitende deksel.
    Doe de pot niet te vol- neem er liever twee dan te proppen, anders loop je kans op overborrelen als de kool gaat fermenteren. Reken er ook niet op de je de ring van de weckpot ooit nog voor iets anders kunt gebruiken. Die gaat intens naar kimchi ruiken.
  • Zet de kool een dag of twee op kamertemperatuur weg en proef of je hem lekker zuur vindt. Zo ja, verplaats hem naar de koelkast. Zo niet, laat hem nog een dag of twee staan en zet hem dan in de koelkast.
    Hoe langer je de kimchi bewaart, hoe sterker hij smaakt.
    Eet bij alles wat frisse pit kan gebruiken.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.