6eetlepelsKoreaans chilipoedergochugaru- of lees hierboven een tip voor vervanging
1eetlepelsuiker
60mlAziatische vissaus
1/2bol knoflookgeperst
3-4lente uien in dikke stukjes
1kleine wortelgeraspt of in dunne plakjes
Aan de slag
Bereid de kool en kimchipasta voor
Snijd de kool in vieren en dan in dunne reepjes, min het kleine, dikke “hart”. Los het zout op in het water en meng het met de kool. Zet de kool aan de kant terwijl je alle overige ingrediënten mengt tot een grove pasta.
Meng de kimchi en zet hem weg
Giet de kool af, spoel hem goed af en laat uitlekken. Meng de kool met de kimchipasta en doe hem in een weckpot of andere glazen pot met stevig sluitende deksel. Doe de pot niet te vol- neem er liever twee dan te proppen, anders loop je kans op overborrelen als de kool gaat fermenteren. Reken er ook niet op de je de ring van de weckpot ooit nog voor iets anders kunt gebruiken. Die gaat intens naar kimchi ruiken.
Zet de kool een dag of twee op kamertemperatuur weg en proef of je hem lekker zuur vindt. Zo ja, verplaats hem naar de koelkast. Zo niet, laat hem nog een dag of twee staan en zet hem dan in de koelkast. Hoe langer je de kimchi bewaart, hoe sterker hij smaakt. Eet bij alles wat frisse pit kan gebruiken.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.