Ga terug
Courgette wokken

Snelle noedels met veel groente

Recept voor snelle noedels die barsten van de groente. Maak ze vegetarisch of voeg wat vlees toe, het fijne woksausje zorgt sowieso voor superveel smaak. Gebaseerd op een recept van My Happy Kitchen.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 7 min
Totale tijd 17 min
Porties 2 personen
Keuken Aziatisch

Ingrediënten
  

  • 150 gram mie of andere noedels naar keuze
  • 2 courgettes
  • 100 gram ham optioneel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eieren geklutst
  • 1 eetlepel rijstazijn of andere zachte azijn
  • 2 eetlepels oestersaus
  • Zoute sojasaus naar smaak
  • Neutrale olie om te wokken
  • 1 theelepel sesamolie

Aan de slag
 

Bereid het wokken voor

  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en zet ze opzij in koud water. (Dat scheelt een hoop geplak later.)
  • Snijd ondertussen de courgettes in dunne, halve plakjes. (Of maak er spiralen van als je toevallig zo’n groentepuntenslijper hebt. Zeker niet nodig, wel leuk.) Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de ham in dunne reepjes, als je hem gebruikt.
  • Meng de oestersaus met de azijn. Proef. Als het goed is, heb je een lekker hartig, licht zoetig sausje met een beetje fris zuur. Als je de saus straks door de noedels hebt gemengd, zal hij minder sterk smaken. Voeg dus wat sojasaus toe als de saus niet een tikkie aan de zoute kant lijkt.

Wokken

  • Laat een wok goed heet worden, giet er een scheutje olie in en laat die ook warm worden. Doe de ui erbij, roerbak even tot hij zacht begint te worden. Voeg de knoflook toe en schep goed om. Doe dan de courgette in de pan en roerbak alles tot de groente zacht begint te worden. Schep de groente in een grote kom en zet hem even opzij.
  • Giet nog een klein scheutje olie in je wok, doe het ei erbij en wok al omscheppend tot het voor ruim de helft gestold is. Giet je noedels nog een keer af en doe ze bij het ei. Schep goed om en giet dan het oestersausmengsel erbij. Schep om tot alle saus is opgenomen. Doe de groente weer in de pan, doe eventueel de hamreepjes erbij en meng alles grondig.
  • Zet het vuur uit, sprenkel de sesamolie over de noedels en schep nog één keer goed om. Eet de noedels zo heet mogelijk.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.