Ga terug
Goudbruine mandarijncaken met een stukje eruit

Mandarijncake (zoet en sappig)

Dit recept voor mandarijncake wordt een winterse superheld in jouw keuken, want hij heeft alles dat je kunt wensen van een cake: hij is heerlijk, prachtig en makkelijk. Gebaseerd op een recept van Nigella Lawson.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 10 uur
Baktijd 1 uur
Porties 10 punten
Keuken Engels

Keukenbenodigdheden

  • springvorm van ongeveer 23 cm
  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 400 gram mandarijnen biologisch
  • 6 eieren
  • 225 gram suiker
  • 250 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • olie om de vorm in te smeren

Aan de slag
 

Bereid de mandarijnen voor

  • Doe de mandarijnen in een pannetje en zet ze onder water. Zet de pan op het vuur, breng het water aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat het water nog twee uur pruttelen, tot de mandarijnen gezwollen en zacht zijn. Giet de mandarijnen af, trek ze door de helft en haal eventuele pitjes en groene kroontjes eruit.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak het beslag en bak de cake

  • Pureer de mandarijnen met schil en al met een staafmixer. Kluts in een grote kom de eieren. Roer er de suiker, amandelmeel en bakpoeder door. Roer er als laatste de mandarijnpulp door tot je een gelijkmatig mengsel hebt.
  • Bedek de bodem van een springvorm van ongeveer 23 cm met bakpapier en smeer een beetje olie op de zijrand. Klik de vorm goed dicht en giet het beslag erin. Bak ongeveer 45 minuten, tot een satéprikker die je in het midden prikt er schoon uit komt. Check na een half uur of de bovenkant al diepbruin is. Zo ja, leg er een stuk aluminiumfolie overheen om te voorkomen dat hij verbrandt.
    Haal de cake uit de oven als de prikkertest laat zien dat hij gaar is en laat hem in de vorm helemaal afkoelen voor je hem serveert.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.