Limoensap, Griekse yoghurt met wat citroensap of tzatzikivoor erbij
Aan de slag
Maak het beslag
Rasp de courgettes grof. Leg ze op een schone theedoek zonder zeepgeurtjes en laat ze een minuut of twintig uitlekken.
Hak de lente-uitjes fijn, net als de koriander (blaadjes en steeltjes) en de blaadjes van de munt. Meng de lente-ui en de kruiden met de bloem en royaal peper en zout. Klop de eieren los en meng ze rustig door het kruidenmengsel.
Wring je courgettesliertjes uit door de theedoek dicht te draaien als een soort snoepje. Draai tot er geen groen vocht meer uitloopt. Roer de uitgewrongen sliertjes courgette door je kruiden-bloemmix tot een dik mengsel met wat klonten.
Bak de pannenkoekjes
Verwarm een koekenpan met zware bodem (ik ben verliefd op deze). Giet er een scheutje olie in. Bak een grote eetlepel beslag per keer in de olie tot kleine, dikke pannenkoekjes. Druk ze een beetje plat terwijl je bakt, zodat ze makkelijker gaar worden. Het kost een minuut of drie per kant om de courgette koekjes goudbruin te krijgen. Eet de pannenkoekjes warm of op kamertemperatuur, met iets zuurs erbij. Nigella stelt limoensap voor. Griekse yoghurt met een beetje citroensap en zout werkt ook goed, of tzatziki.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.