Ga terug
Witte schaal met goudbruine kipgehaktballetjes

Japanse gehaktballetjes

Recept voor sappige kipgehaktballetjes met lekker veel knoflook en gember voor de frisheid. Gebaseerd op een recept uit (H)Eerlijk, Gwyneth Paltrow
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Porties 15 balletjes
Keuken Japans

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram kipgehakt
  • 1 teen knoflook geperst of geraspt
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 1 eetlepel zoute sojasaus
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • Olie om te bakken

Aan de slag
 

  • Meng het gehakt zorgvuldig met de knoflook, gember, zoute sojasaus en ahornsiroop.
    Draai balletjes van het mengsel ter grootte van een kleine golfbal. Als je gehakt net zo plakkerig is als het mijne, lukt dat niet met je handen. Dan helpt het om met twee lepels bergjes vlees tot een soort dikke burgertjes te vormen.
  • Laat een pan met zware bodem warm worden en giet er een scheutje olie in. Bak de balletjes tot ze aan twee kanten mooi bruin en wat steviger zijn. Geef de balletjes de ruimte om echt lekker bruin te worden, misschien is het nodig om ze in porties aan te braden.
    Giet dan een half glas water bij de balletjes, draai het vuur zachter zodat het vocht net pruttelt en leg een deksel op de pan. Braad nog een minuut of vijf tot de balletjes helemaal stevig maar nog wel sappig zijn.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.