Go Back
Ananas snijden achter de oogjes

Verse ananas snijden in 5 makkelijke stappen

Voor iedereen die zich afvraagt "hoe maak ik een ananas schoon?", heb ik hier het makkelijkste antwoord in slechts vijf stappen:
Totale tijd 5 min
Porties 1 ananas
Keuken Tropisch

Keukenbenodigdheden

  • scherp koksmes

Ingrediënten
  

  • 1 ananas

Aan de slag
 

  • 1. Snijd de kroon en het bovenste kapje van de vrucht. Snijd van de onderkant een plak die ongeveer net zo dik is als het kapje.
  • 2. Zet de ananas rechtop op zijn blote onderkant. Zet je mes zo op de bovenkant dat het aan weerszijden van twee naast elkaar liggende “ogen” op de schil van de vrucht staat. (Je ziet dat op de foto hierboven. Daar zie je ook dat ik de ananas eerst halveerde, maar dat was verstrooidheid. Het werkt niet zo fijn, dus doe dat niet.)
    Snijd recht naar beneden een plak van de volle hoogte van de ananas. Als het goed is, zie je nu een stuk gele ananas zonder bruine ringetjes. Nog wel ringetjes? Snijd ze dun weg en maak de volgende plak iets dikker.
  • 3. Schuif je mes op zodat het over de volgende twee ogen valt en snijd weer een plak van de schil. Ga zo door tot je hele vrucht bloot is.
  • 4. Snijd de ananas dwars door zijn hart in vier lange parten. Snijd het harde binnenste van iedere punt. Gooi het harde deel weg (daar zit geen smaak aan).
  • 5. Snijd het zachte, gele vruchtvlees in stukjes.
  • Tada. Je hebt een ananas gesneden. Knapperd.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.