M&M koekjes van Diddy Riese
Het ultieme Amerikaanse recept voor lekker zachte koeken met M&Ms. Ik vond het recept op Food Network, maar inmiddels is het alweer onvindbaar. Gelukkig schreef ik het over.
Voorbereidingstijd 7 min
Bereidingstijd 13 min
Totale tijd 20 min
- 500 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- ¾ theelepel zout
- 280 gram lichtbruine basterdsuiker
- 225 gram gesmolten boter
- 2 grote eieren
- 2 theelepels vanille extract
- 200 gram M&Ms of 150 gram in brokjes gehakte chocola
Maak het koekjesdeeg
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de bloem met het bakpoeder, de baking soda en het zout. Roer in een andere kom de basterdsuiker, gesmolten boter, eieren en vanille extract (dat kun je makkelijk zelf maken) door elkaar tot een glad mengsel. Roer het bloemmengsel er in drie porties doorheen tot het een zacht deeg is. Roer er de M&Ms doorheen, of 150 gram in brokjes gehakte chocola. Of half-half, ook lekker.Schep balletjes ter grootte van ongeveer 3 eetlepels (voor Amerikaans grote koekjes; kleiner kan uiteraard ook, maar pas dan de baktijd aan).
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.