Ga terug
Grote koeken met M&M snoepjes op een afkoelrek

M&M koekjes van Diddy Riese

Het ultieme Amerikaanse recept voor lekker zachte koeken met M&Ms. Ik vond het recept op Food Network, maar inmiddels is het alweer onvindbaar. Gelukkig schreef ik het over.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 7 min
Bereidingstijd 13 min
Totale tijd 20 min
Porties 20 koeken
Keuken Amerikaans

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • ¾ theelepel zout
  • 280 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 225 gram gesmolten boter
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels vanille extract
  • 200 gram M&Ms of 150 gram in brokjes gehakte chocola

Aan de slag
 

Maak het koekjesdeeg

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Meng de bloem met het bakpoeder, de baking soda en het zout.
  • Roer in een andere kom de basterdsuiker, gesmolten boter, eieren en vanille extract (dat kun je makkelijk zelf maken) door elkaar tot een glad mengsel.
    Roer het bloemmengsel er in drie porties doorheen tot het een zacht deeg is. Roer er de M&Ms doorheen, of 150 gram in brokjes gehakte chocola. Of half-half, ook lekker.
    Schep balletjes ter grootte van ongeveer 3 eetlepels (voor Amerikaans grote koekjes; kleiner kan uiteraard ook, maar pas dan de baktijd aan).

Bak de koekjes

  • Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, met flink ruimte ertussen omdat ze uitzakken.
    Bak tot de randen net bruin worden, zo’n 11 tot 13 minuten.
    Laat ze uit de oven eerst 5 minuten afkoelen op de bakplaat en dan helemaal koud worden op een rek.
  • Rol overgebleven deeg ook tot balletjes en stapel ze tussen laagjes bakpapier in een vriezerdoos. Zet in de vriezer om later af te bakken (een paar minuten langer dan niet-bevroren deeg).
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.