Go Back
Thaise viskoekjes

Vliegensvlugge Thaise viskoekjes

Recept voor Thaise viskoekjes die in 10 minuten klaar zijn (echt!). Gebaseerd op recepten van Flying Foodie en uit Baan, Kay Plunkett-Hogge
Bereidingstijd 10 min
Porties 2 personen
Keuken Thais

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram scholfilet
  • 2 eetlepels Thaise currypasta
  • 1 ei
  • 1 eetlepel Aziatische vissaus
  • olie om te bakken

Aan de slag
 

Maak het vismengsel

  • Snijd de vis in grove stukken en doe ze met de currypasta, het ei en de vissaus in een mengbeker. Zet de staafmixer erin en pureer tot een glad mengsel.
  • Laat een koekenpan met dikke bodem warm worden. Schenk er wat olie in. Neem een klein beetje van het vismengsel en bak het in een beetje olie gaar. Proef en besluit of je meer pit (Thaise currypasta) of zout (vissaus) in je mengsel wilt. Doe dat.

Bak de koekjes

  • Laat de koekenpan weer warm worden en schenk er nog wat olie in. Schep met een lepel een bergje vismengsel uit de beker. De grootte bepaal jij. Voor viskoekjes als borrelhapje maak je kleine schepjes. Voor op een broodje schep je een flinke lepel goed vol.
  • Maak met een tweede lepel de bovenkant van de schep vismengsel wat gladder. Duw het bergje vis voorzichtig in de warme olie. Bak even, tot de onderkant mooi bruin is.
    Draai om en bak ook de andere kant goudbruin. Dit duurt in totaal een minuut of twee, dus houd ze in de gaten.
  • Leg de gare koekjes even op een keukenpapiertje terwijl je de rest van de vis bakt. Eet warm of op kamertemperatuur.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.