Cleopatra’s tomatensoep
Recept voor verse tomatensoep met lekker veel tropische smaak. Recept gebaseerd op Cleopatra's tomato soup in Garden Cookbook, Sarah Raven.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 45 min
- 1,5 kg rijpe tomaten
- 2 grote uien gepeld en in kwarten
- olijfolie
- zout
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels gember, geraspt
- bosje verse koriander blaadjes en steeltjes grof gehakt
- 300 ml tomatensap
- 400 ml kokosmelk
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
- 2 eetlepels vissaus
Maak de soepbasis
Bak ondertussen in een soeppan de knoflook, gember en gesneden koriander tot het heerlijk ruikt en de knoflook zacht is. Giet het tomatensap en de kokosmelk erbij en warm door. Leg een deksel op de pan, zet het vuur uit en laat de smaken intrekken.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.