In dit recept gaat koolrabisalade op reis naar China met een dressing van sesamolie en sojasaus. Gebaseerd op een recept uit De echte Chinese keuken thuis, Fuchsia Dunlop
½theelepelgeraspte knoflookop de Microplane geraspt; uit de knoflookpers kan ook, maar dan heb je wat meer harde stukjes
1theelepelzwarte Chinkiangazijnof niet te zoete balsamico-azijn
1theelepelsesamolie
Eventueel een beetje fijne kristalsuiker
Aan de slag
Schil de koolrabi en snijd hem in lucifertjes. (Hierboven vind je een beschrijving van hoe dat makkelijk gaat.) Meng de lucifertjes met het zout en masseer dat er goed doorheen. Laat minstens 10 minuten staan. (In die tijd worden de koolrabireepjes zachter van structuur en intenser van smaak. Je kunt deze stap overslaan als je een knapperiger salade wilt.)
Roer de sojasaus, knoflook, azijn en sesamolie door elkaar. Proef. Te zuur? Doe er een beetje suiker bij. Wil je juist meer zout (soja), bitter (sesamolie) of zuur (azijn) erbij? Doe dat, proef nog een keer. Ga door tot je de dressing heerlijk vindt.
Spoel de koolrabi af en knijp hem zo droog mogelijk uit. Lekker even je handspieren trainen, dit. Meng hem dan met de dressing. Eet.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.