Ga terug
Punt lichtbruine cake met wit laagje icing met op de achtergrond de hele cake op een plateau

De makkelijkste cake (met specerijen en appelmoes)

Dit is het makkelijkste cakerecept dat ik ken en het levert een heerlijk kruidige, smeuïge cake op. Gebaseerd op een recept in Small Victories, Julia Turshen
Bereidingstijd 10 min
Baktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 min
Porties 10 punten
Keuken Amerikaans

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1/2 eetlepel gemberpoeder
  • flinke snuf zout
  • 2 theelepels baksoda
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 120 gram yoghurt
  • 400 gram appelmoes zelf koken kan natuurlijk, maar uit een potje is prima- je proeft hem nauwelijks terug
  • 80 ml neutrale olie
  • Voor het laagje bovenop:
  • 200 gram roomkaas
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 50 gram honing plus eventueel meer naar smaak
  • snufje zout

Aan de slag
 

Het bakken voorbereiden

  • Bekleed de onderkant van een springvorm van 23 centimeter met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Beslag maken en bakken

  • Roer in een grote kom bloem, kaneel, gemberpoeder, baksoda en zout goed door elkaar. Doe er de eieren, suiker, yoghurt, appelmoes en olie bij en roer met een garde tot een glad mengsel. Giet het beslag in de springvorm en bak ongeveer 55 minuten. Hij is gaar als een satéprikker die je in het midden steekt er schoon weer uit komt.

Cake versieren

  • Mix voor het versierende laagje de roomkaas met de creme fraiche, een snufje zout en honing tot hij een beetje luchtig wordt. Proef en voeg eventueel meer honing of zout toe.
    Laat de cake helemaal afkoelen voor je het roomkaasmengsel er nonchalant op smeert.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.