Geroosterde worteltjes met burrata
Dit wortel recept verrast door zijn smaakexplosie en is toch makkelijk te maken. Bewerking van een recept uit Repertoire, Jessica Battilana
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Baktijd 30 minuten min
- 1 bos waspeentjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bol burrata
- 15 gram platte peterselie
- 3 takjes verse munt alleen de blaadjes
- 1 sjalotje
- 40 gram gepelde pistachenoten
- 1/2 biologische citroen
- 60 ml lekkere olijfolie = 4 eetlepels
Rooster de worteltjes
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.Maak de waspeentjes schoon, snijd dikkere exemplaren in de lengte door de helft. Hussel de worteltjes met twee eetlepels olijfolie.Rooster ze tot ze hier en daar een bruin plekje hebben en een vork er met wat moeite doorheen gaat. Dat duurt ongeveer een half uur, afhankelijk van de dikte van je worteltjes. Laat ze niet te gaar worden- je wilt nog wat beet.
Bereid de kaas en saus voor
Maak de worteltjes af
Haal de worteltjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Leg ze dan op een schaal en breek de burrata met je vingers erboven in stukjes. Lepel de saus er nonchalant over tot je een onweerstaanbare schaal hebt. Eet.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.