Ga terug

Chocolademousse van Griekse yoghurt

Dit chocolademousse recept heeft maar 4 ingrediƫnten en levert toch heel veel heerlijke chocoladesmaak. Gebaseerd op een recept van Maria Speck
Bereidingstijd 7 min
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 7 min
Porties 4 personen
Keuken Amerikaans

Ingrediƫnten
  

  • 50 gram melkchocola
  • 120 gram pure chocola plus wat extra als garnering
  • 120 ml halfvolle melk
  • 250 gram Griekse yoghurt met 10% vet, alsjeblieft, niet de vetvrije

Aan de slag
 

  • Snijd de twee soorten chocola in kleine stukjes en doe ze in een grote, hittebestendige kom.
    Verwarm de melk tot hij net begint te borrelen (in een steelpannetje of de magnetron).
    Schenk de hete melk over de chocola en laat het mengsel een paar minuten staan. Roer dan tot alle chocola gesmolten is en je een glad mengsel hebt.
  • Schep de Griekse yoghurt grondig maar luchtig door de chocola en laat het mengsel in minstens een uur in de koelkast goed koud worden.
    Schep de mousse in bakjes en rasp er wat chocola overheen als garnering. Ik gebruik daarvoor mijn geliefde Microplane rasp.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.