Ga terug
Schaal met stukjes bloemkool en twee soorten pasta

Perfecte pasta met geroosterde bloemkool

Dit recept voor pasta met bloemkool knalt van de smaak en overtuigt zelfs bloemkoolhaters dat de groente lekker is. Een perfect recept uit Melissa Clarks Dinner: Changing the Game
Totale tijd 40 min
Porties 4 personen
Keuken Italiaans

Ingrediƫnten
  

  • 1 bloemkool medium grootte
  • 2 scheutjes olijfolie
  • 3 eetlepels uitgelekte kappertjes verdeeld in 2 + 1 eetlepels
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 biologische citroen
  • 15 gram boter
  • 2-3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas optioneel
  • pasta voor vier personen

Aan de slag
 

Rooster de bloemkool

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
    Snijd de bloemkool in hapklare stukjes. Meng ze met een scheut olijfolie, 2 eetlepels kappertjes, zout en peper.
    Spreid de bloemkool in een enkele laag uit op een bakplaat. Rooster de groente een minuut of twintig, tot de roosjes bruine randjes hebben.

Maak de pasta en geef hem veel smaak

  • Hak ondertussen de laatste eetlepel uitgelekte kappertjes fijn en meng ze in een klein kommetje met de knoflook, de geraspte schil van de citroen, de klont boter, een scheutje olijfolie en eventueel de Parmezaanse kaas.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de pasta tot hij al dente is. Giet af.
    Meng de hete pasta met de bloemkool en het kappertjes-knoflook mengsel. Proef en voeg citroensap, zout en peper toe als dat nodig is. Eet, jij geluksvogel.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.