Ga terug
Hoek van een schaal lasagna met rode saus en gesmolten kaas

Lasagna met cottage cheese

Er is weinig Italiaans aan deze lasagna, die ik vond op het niet meer bestaande blog van Jess Thomson, maar hij is wel lekker en makkelijker dan elke andere lasagna die ik ken.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Baktijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 6 personen
Keuken Amerikaans, Italiaans

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram rundergehakt of 300 gram gehakt en 300 gram champignons
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 6 takjes tijm alleen de blaadjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eieren
  • 500 gram cottage cheese
  • 750 ml tomatenpassata
  • 1 pakje lasagnavellen
  • 200 gram geraspte extra belegen kaas
  • parmezaanse kaas voor de bovenkant

Aan de slag
 

Maak de vleessaus en de witte saus

  • Bak de ui in wat olijfolie tot hij zacht begint te worden. Doe er dan de knoflook, tijm en oregano bij en bak ze een minuut of twee mee.
    Als je een mengsel van gehakt en champignons wilt gebruiken, voeg je nu de in stukjes gesneden champignons toe en bak je ze tot ze zacht zijn.
    Doe het gehakt erbij en wat zout en peper. Bak het vlees (met de champignons, als je ze gebruikt) tot er nog maar weinig roze te zien is in het gehakt terwijl je het met je spatel in kleine stukjes breekt. Haal de pan van het vuur.
  • Klop de eieren los in een kom, roer er zorgvuldig de cottage cheese door en wat zout en peper.
    Open je passata. Je kunt hem eventueel in een schone kom gieten en er wat oregano doorheen roeren. Ik vermijd meestal liever de extra handeling, maar het is wel lekker.

Maak de lasagna

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Pak je lasagnaschaal en bouw laagjes:
  • passata
  • lasagna bladen
  • passata
  • gebakken gehakt
  • geraspte kaas
  • lasagna bladen
  • cottage cheese
  • lasagna bladen
  • passata
  • gebakken gehakt
  • geraspte kaas
  • lasagna bladen
  • cottage cheese
  • lasagna bladen
  • passata
  • geraspte kaas, met wat geraspte Parmezaanse kaas als bovenste laagje
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem een half uur in de voorverwarmde oven. Haal het folie eraf en bak nog ongeveer een kwartier, tot de kaas mooi bruin is.
    Laat 10 minuten rusten voor je de lasagna opdient.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.