Dit is de makkelijkste noodlesoep, maar zo smaakt hij niet. Zonder moeite maak je een beter soepje dan je in menig restaurant krijgt. Gebaseerd op dit recept op Food52
1pot kippenbouillonverdun de bouillon iets meer dan de pot zegt zodat hij niet zo zout is; of gebruik ongeveer een liter zelfgetrokken bouillon
100grspekreepjes
1stukje gember van ongeveer 5 cm
1stengel citroengrasgekneusd
2tenenknoflookgepeld en geplet
noedels voor 4 personen
4medium eieren
3lente-uitjester garnering, optioneel
1struik paksoi
2eetlepelszoute sojasaus
1eetlepelbalsamico azijnof zwarte Chinkiang azijn
kimchiter garnering; optioneel
sriracha of andere hete sauster garnering, optioneel
Aan de slag
Maak de bouillon
Verwarm de inhoud van de pot kippenbouillon met genoeg water om hem te verdunnen (kijk op de pot hoeveel dat is, en voeg wat extra toe) de spekreepjes, de gember, het citroengras en de knoflook. Doe alles gewoon erin, zonder verder hakken of bakken. Breng aan de kook en laat ruim een half uur zachtjes pruttelen.
Bereid de andere ingrediƫnten voor
Kook in een andere pan de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af als ze net gaar zijn en zet ze weg in koud water tegen het plakken. Alleen afspoelen met koud water is voor de meeste noedels niet genoeg- ik spreek uit plakkerige ervaring.
Kook de eieren in 6 minuten bijna hard en laat ze schrikken. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
Pel de eieren en halveer ze.Snijd de paksoi in dunne reepjes, houd wit en groen apart.
Serveer de soep
Vis de gember, citroengras, knoflooktenen en spekjes uit de bouillon en gooi ze weg (ze hebben alle smaak gegeven die ze kunnen). Giet de sojasaus en de balsamico azijn (of zwarte Chinkiang azijn) in de pan. Proef of je er nog iets bij wilt- zout, sojasaus, misschien nog wat azijn. Breng de bouillon dan weer aan de kook en doe het wit van de paksoi erbij. Kook een minuutje of twee, doe het groen erbij en zet het vuur uit. Meng goed zodat al het blad ondergedompeld wordt.
Verdeel de noedels (zonder water) over 4 kommen (je hoeft ze niet eerst op te warmen), giet er de hete bouillon met paksoi over. Pel de eieren en leg in iedere kom twee helften. Bestrooi met de lente-ui en schep er wat kimchi bij als je dat lekker vindt. Eet met stokjes en een grote lepel- en met sriracha of andere hete saus als je van pittig houdt.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.