Ga terug
Witte kom met bouillon, noedels, gesneden paksoi en een gehalveerd ei

Makkelijke noedelsoep (en zo lekker)

Dit is de makkelijkste noedelsoep, maar zo smaakt hij niet. Zonder moeite maak je een beter soepje dan je in menig restaurant krijgt. Gebaseerd op dit recept op Food52
Bereidingstijd 15 min
Tijd om te trekken 30 min
Totale tijd 45 min
Porties 4 kommen
Keuken Aziatisch

Ingrediƫnten
  

  • 1 pot kippenbouillon verdun de bouillon iets meer dan de pot zegt zodat hij niet zo zout is; of gebruik ongeveer een liter zelfgetrokken bouillon
  • 100 gr spekreepjes
  • 1 stukje gember van ongeveer 5 cm
  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • 2 tenen knoflook gepeld en geplet
  • noedels voor 4 personen
  • 4 medium eieren
  • 3 lente-uitjes ter garnering, optioneel
  • 1 struik paksoi
  • 2 eetlepels zoute sojasaus
  • 1 eetlepel balsamico azijn of zwarte Chinkiang azijn
  • kimchi ter garnering; optioneel
  • sriracha of andere hete saus ter garnering, optioneel

Aan de slag
 

Maak de bouillon

  • Verwarm de inhoud van de pot kippenbouillon met genoeg water om hem te verdunnen (kijk op de pot hoeveel dat is, en voeg wat extra toe) de spekreepjes, de gember, het citroengras en de knoflook. Doe alles gewoon erin, zonder verder hakken of bakken.
    Breng aan de kook en laat ruim een half uur zachtjes pruttelen.

Bereid de andere ingrediƫnten voor

  • Kook in een andere pan de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet de noedels af als ze net gaar zijn en zet ze weg in koud water tegen het plakken. Alleen afspoelen met koud water is voor de meeste noedels niet genoeg- ik spreek uit plakkerige ervaring.
  • Kook de eieren in 6 minuten bijna hard en laat ze schrikken.
    Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
  • Pel de eieren en halveer ze.
    Snijd de paksoi in dunne reepjes, houd wit en groen apart.

Serveer de soep

  • Vis de gember, citroengras, knoflooktenen en spekjes uit de bouillon en gooi ze weg (ze hebben alle smaak gegeven die ze kunnen).
    Giet de sojasaus en de balsamico azijn (of zwarte Chinkiang azijn) in de pan. Proef of je er nog iets bij wilt- zout, sojasaus, misschien nog wat azijn.
    Breng de bouillon dan weer aan de kook en doe het wit van de paksoi erbij. Kook een minuutje of twee, doe het groen erbij en zet het vuur uit. Meng goed zodat al het blad ondergedompeld wordt.
  • Verdeel de noedels (zonder water) over 4 kommen (je hoeft ze niet eerst op te warmen), giet er de hete bouillon met paksoi over.
    Pel de eieren en leg in iedere kom twee helften. Bestrooi met de lente-ui en schep er wat kimchi bij als je dat lekker vindt.
    Eet met stokjes en een grote lepel- en met sriracha of andere hete saus als je van pittig houdt.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.