Ga terug
Schaal met rood-groen-witte dip omringd door tortilla chips

Big dip (Tex-Mex dip voor tortilla chips)

Soms zijn de lekkerste dingen ook het simpelst. Een grote schaal van deze dip kost je misschien tien minuten om te maken en wordt onmiddellijk het middelpunt van elk feestje.
Bereidingstijd 10 min
Porties 1 flinke schaal
Keuken Tex Mex

Ingrediënten
  

  • 1 potje pittige Mexicaanse salsa
  • 2 rijpe avocado’s
  • wat vers citroensap
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • half zakje taco kruidenmix
  • 125 ml creme fraiche of Griekse yoghurt
  • paar handen snoeptomaatjes
  • 3 bosuitjes
  • grote schaal tortillachips voor erbij

Aan de slag
 

  • Schep in een mooie schaal het potje salsa leeg tot een mooie laag.
  • Prak de avocado’s met wat vers citroensap, zout en versgemalen zwarte peper. Proef goed en voeg meer citroensap, zout en peper toe tot het mengsel onweerstaanbaar smaakt. Schep het in een laag op de salsa.
  • Roer de taco kruidenmix door de creme fraiche. Schep het mengsel in een laag op de avocado.
  • Snijd tot slot een paar handen snoeptomaatjes en 3 of 4 lente-uitjes in kleine stukjes. Strooi eerst de tomatenblokjes en dan de snippers lente-ui over creme fraiche.
  • De dip werkt het best als je hem een uurtje van tevoren maakt en koel wegzet, zodat de smaken aan elkaar kunnen wennen.
  • Zet je Big Dip op tafel met een grote schaal tortillachips ernaast. En hoppa, jij weet waar het middelpunt van je feestje is (in ieder geval tot de schaal leeg is.)
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.