Ga terug
Gele kom met rode linzensoep met worst en andijvie

Troostende linzensoep met worst

Als je denkt dat linzensoep altijd ernstig en vegetarisch moet zijn, wordt deze knuffel in een kom een troostende verrassing. Gebaseerd op een recept van SmittenKitchen
Bereidingstijd 15 min
Prutteltijd 30 min
Totale tijd 45 min
Porties 6 kommen
Keuken Amerikaans

Ingrediƫnten
  

  • 3 lekkere braadworstjes
  • scheutje olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 wortels in halve maantjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • zout
  • 250 gram rauwe linzen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 blikjes tomatenblokjes Ć  400 gram
  • 300 gram diepvriesboerenkool rauwe andijvie reepjes kunnen ook
  • 6 handjes geraspte pecorino romano

Aan de slag
 

Bereid de soep voor

  • Haal het velletje van de worst. Dat doe je het makkelijkst door een worstje over de lengte in te snijden en het vel er dan af te trekken
    Verwarm een grote pan met zware bodem, giet er een beetje olijfolie in, gevolgd door je blote worst. Hak enthousiast met je roerspatel zodat je worst verandert in een hoop kleine stukjes terwijl hij bakt.
    Doe er de gesnipperde ui bij, met de wortelstukjes, gehakte bleekselderij, knoflook en een beetje zout. Bak de worst met de groente tot de groente zacht begint te worden.

Maak de soep af

  • Doe bij de groente de linzen, laurierblaadjes, tomatenblokjes, 1,5 liter water en nog wat zout. Breng het mengsel aan het pruttelen en laat koken tot de linzen gaar zijn. (Het kan nogal verschillen hoe lang dit duurt. Begin met proeven na 25 minuten, maar reken erop dat het ook het dubbele kan kosten.) Doe er nog een beetje water bij als de soep te dik wordt.
  • Doe, als de linzen gaar zijn, de boerenkool (of andijvie) in de pan en roer goed door zodat alle groente ondergedompeld is in de hete soep.
    Kook nog een minuut of vijf, tot je groene groente heet en de linzen gaar zijn.
    Vis de laurierbladeren uit de soep.
    Schep de soep in kommen, rasp er een handje pecorino romano per kom over en serveer.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.