Ga terug
Korianderchutney met staafmixer

Korianderchutney (supersnelle smaakbom)

Gebaseerd op een recept in 50 Great Curries of India, Camellia Panjabi
Bereidingstijd 5 min
Porties 1 bakje
Keuken Indiaas

Ingrediënten
  

  • 15 gram munt = 1 pakje van de supermarkt
  • 40 gram verse koriander = 1 voordeelverpakking van de supermarkt
  • ½ rode peper plus meer naar smaak
  • 2 lente-uien
  • sap en rasp van 1 biologische citroen
  • zout
  • eventueel een klein beetje ahornsiroop

Aan de slag
 

Bereid de ingrediënten voor

  • Was de munt, maak hem goed droog en haal de blaadjes van de takjes, gooi de takjes weg. Was de koriander, maak hem goed droog en hak het bosje (blaadjes EN steeltjes) in grove stukken.
  • Snijd de chilipeper in ringetjes, laat de zaadjes zitten.
    Was de lente-uien en hak ze in dikke ringen.

Maak de chutney

  • Doe de muntblaadjes, de gehakte koriander, de ringetjes peper en de lente-ui in een hoge maatbeker. Doe het citroenrasp en wat zout erbij, plus de helft van het citroensap.
    Zet de staafmixer erin en pureer alles tot een groene chutney. Doe er eventueel een theelepeltje water bij als het mengsel te droog is om te staafmixeren.
  • Proef. Je wilt een flink zuur, beetje pittig, spetterend mengsel hebben. Voeg zout, citroensap en misschien nog een paar ringetjes rode peper toe naar smaak.
    Misschien wil je ook een beetje ahornsiroop erbij om hem net een tikkie zoeter te maken. Voor mij is het citroenrasp zoet genoeg, maar doe wat jij lekker vindt tot je een sausje hebt dat goed smaakt, maar net te heftig om zo te eten. In combinatie met iets anders is hij dan perfect.
  • Eet.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.