40gramverse koriander= 1 voordeelverpakking van de supermarkt
½rode peperplus meer naar smaak
2lente-uien
sap en rasp van 1 biologische citroen
zout
eventueel een klein beetje ahornsiroop
Aan de slag
Bereid de ingrediënten voor
Was de munt, maak hem goed droog en haal de blaadjes van de takjes, gooi de takjes weg. Was de koriander, maak hem goed droog en hak het bosje (blaadjes EN steeltjes) in grove stukken.
Snijd de chilipeper in ringetjes, laat de zaadjes zitten. Was de lente-uien en hak ze in dikke ringen.
Maak de chutney
Doe de muntblaadjes, de gehakte koriander, de ringetjes peper en de lente-ui in een hoge maatbeker. Doe het citroenrasp en wat zout erbij, plus de helft van het citroensap. Zet de staafmixer erin en pureer alles tot een groene chutney. Doe er eventueel een theelepeltje water bij als het mengsel te droog is om te staafmixeren.
Proef. Je wilt een flink zuur, beetje pittig, spetterend mengsel hebben. Voeg zout, citroensap en misschien nog een paar ringetjes rode peper toe naar smaak. Misschien wil je ook een beetje ahornsiroop erbij om hem net een tikkie zoeter te maken. Voor mij is het citroenrasp zoet genoeg, maar doe wat jij lekker vindt tot je een sausje hebt dat goed smaakt, maar net te heftig om zo te eten. In combinatie met iets anders is hij dan perfect.
Eet.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.