Ga terug
Broccoli stronk schillen met een groot mes

Snel broccoli snijden doe je zo

Zeg maar hallo tegen veel meer meer broccoli in je leven. Zo snijd je hem het snelst.
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 2 personen
Keuken Nederlands

Keukenbenodigdheden

  • groot, scherp mes

Ingrediënten
  

  • 1 stronk broccoli

Aan de slag
 

  • Leg de broccoli voor je, parallel aan de lange kant van je snijplan. Snijd het deel met de roosjes in plakken van ongeveer een centimeter. Gewoon, hoppa, mes haaks op de onderkant van je plank en door dat hele hoofd heen. Houd geen enkele rekening met hoe de roosjes eruit zien. Ga door tot je alleen de stronk nog over hebt.
  • Snijd de “plakken” broccoli in stukjes. Dat kun je in nette vierkantjes doen, of door er lukraak doorheen te jassen met je mes. Kijk wel uit dat je niet te enthousiast hakt, want dan krijg je broccolirijst.
  • Pak de stronk en snijd de onderste, uitgedroogde plak eraf. Schil de rest van de stronk dik. Daarbij kun je rekening houden met eventuele uitsteeksels door ze netjes af te snijden en apart te schillen. Ik heb besloten dat het leven daarvoor te kort is en beschouw ze als snijafval (de opbrengst is meestal ook minimaal).
  • Halveer de geschilde stronk in de lengte en snijd hem in dikke plakjes.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.