Ga terug
Stapel van stukjes knoflookbrood

Zelfgemaakt knoflookbrood in 3 simpele stappen

Als je boter kunt smelten en stokbrood kunt afbakken, kun je dit fijne brood maken. Gebaseerd op een recept van SmittenKitchen.
Voorbereidingstijd 5 min
Baktijd 12 min
Totale tijd 17 min
Porties 1 stokbrood
Keuken Amerikaans, Italiaans

Ingrediƫnten
  

  • 1 afbakstokbrood ongeveer 250 gram
  • 50 gram roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • snuf zout
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Doe de boter in een klein pannetje en pers de knoflook erboven uit. Strooi het zout en de oregano erbij.
    Verwarm de boter met de knoflook tot de boter gesmolten is en de knoflook zachtjes sist. Laat de knoflook niet bruin worden. Haal het pannetje van het vuur.
    Proef of je de boter zout genoeg vindt en voeg eventueel nog wat zout toe. Voorzichtig, gesmolten boter is gemeen heet.
  • Snijd het stokbrood in de lengterichting open. Smeer het botermengsel op de snijkanten.
  • Bak het brood af tot de korst knapperig goudbruin is. Dat duurt ongeveer zo lang als op de verpakking staat, een minuut of 8-12.
    Eet het brood zo heet mogelijk.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.