Zwemmen in een meer (bucket list)

In dit jaar dat ik 40 word, doe ik mijn best om 60 avonturen af te strepen op mijn Klompenlijst-voor-één-jaar (one-year bucket list). En uiteraard schrijf ik ook over die avonturen. Vandaag vertel ik over zwemmen in een meer- of eigenlijk net niet.

Laura in Rheinsee
Dobberend in de Rheinsee

Het is 19 juli 2019 en het eerste vinkje op m’n klompenlijst is binnen. Yay! Vanmiddag heb ik namelijk gezwommen in een meer. Er valt over te discussiëren of “zwemmen” het juiste werkwoord is want bij de poging tot schoolslag deed mijn knie raar. Maar zie mij daar in dat water liggen. Vinkje, toch?

Op aanraden van een lokale vriendin zochten de echtgenoot, koters en ik verkoeling in het water vlakbij het warme Konstanz. En verkoeling vonden we. Twee stappen bij de oever vandaan was ik bijna omgedraaid, want het water was koud koud koud. Alleen spetterden om me heen kleine kindjes alsof ze in een jacuzzi lagen en wilde ik best het eerste item van mijn klompenlijst afvinken.

Heus wel mijn vinkje verdiend

Eend in rheinsee
Medezwemmer

Het kostte wat gepijnigd kijken en m’n adem inhouden, maar mijn schouders zijn onder water geweest. Ik heb rondgesparteld tot ik weer adem kon halen. En toen ben ik op het randje gaan zitten. Handig, natuurwater met een betonrand eraan. Eenmaal een tijdje met m’n voeten in het water vond ik de kou overigens best meevallen, dus wellicht was ik een klein beetje een watje bij de eerste onderdompeling.

Strikt genomen heb ik de vink nog niet verdiend, want het meer was geen meer, maar de Rijn. Toch reken ik hem goed, want:

  • Ik heb in natuurwater gezwommen! Ook al was het koud en is mijn knie nog niet de oude. Ik heb het gedaan en het was vet leuk en zonder deze lijst had ik het waarschijnlijk te veel gedoe gevonden. Hoera voor de overwinning van plezier op comfort.
  • Het water is wel de Rijn, maar officieel heet ‘ie hier Seerhein. En See betekent in het Duits meer. Dus. Het water dat er stroomt komt ook uit de Bodensee (of gaat er naartoe, kan ook) en dat ligt echt vlak naast waar ik spartelde. Ik heb dus in het water van de Bodensee gezwommen, zelfs als ik technisch niet in het meer lag.
  • Toen ik het item op de lijst zette, had ik eerder relaxed dobberen voor ogen dan keihard banen trekken. En hoewel het niet erg relaxed was (zie: KOUD), is dobberen zeker een treffende omschrijving. Zodra ik eruit was, was ik ook blij en relaxed, dus qua ervaring was ie bucket list-waardig.

P.S.: Benieuwd hoe het gaat met de andere 59 avonturen op mijn klompenlijst? Zoals een rondvaart in Naarden maken, een filmvoorstelling in de open lucht zien en een matcha latte drinken? Hier vind je de hele lijst, en leg ik uit waarom ik het een klompenlijst noem.

Laura is als drukke co-ouder altijd op zoek naar de volgende makkelijke, best-wel-gezonde maaltijd. Inmiddels heeft ze meer dan 10 jaar kookervaring als moeder en een diploma als leefstijlcoach om daarbij te helpen. Hier deelt ze de recepten die ze ontdekt.

reacties

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *